Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu zestien seizoenen onderweg, sinds mei 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen onderwerpen aan de orde die van belang zijn voor de biologische teelt.

donderdag 20 maart 2014

'koude bak' (2)

Een hele klus knutselen. Wanneer je ouder wordt, val je in herhaling - een hele klus dus - het werk vordert traag.


Houtwerk beitsen.


Op de voorgrond draaglatten, linksachter staat het raamwerk, op de bok liggen nokbalk en twee afdeklatten.

En dat allemaal tussen de bedrijven door. Begin maart zijn er ook raapstelen en spinazie gezaaid; erwten, peulen, kapucijners en tuinbonen gelegd; en piepers gepoot.


De grond is gespit, het houtwerk wordt gemonteerd.

Ach, op de foto ziet het er allemaal wel professioneel uit. De werkelijkheid is wat minder, maar het bouwsel zal voldoen ... dat moet gewoon ...

Het raamwerk had ik in februari 2012 op zolder van het oude huis gemaakt ... ja, lang geleden ...


Glas zetten, met glaskit en stopverf.

Er brak een ruit. Natuurlijk na het ramen zemen, op weg naar de montage tafel. Nog een keer ramen lappen. Er stonden drie reserve ruiten, nu nog twee ... dat gaat snel.


Maarten monteert raamwerken.

Eerst onderbalk verwijderen, lange zijden naar buiten buigen, de ruit in de sponning schuiven, tot slot onderbalk weer monteren. Sponning stoppen en kitten, en klaar is Kees.

De 'kopse'kanten van de bak worden een ander verhaal. Elke keer vind ik het wiel zelf weer uit, maar of het helemaal rond is. Ik heb mijn twijfels. Pi is niet voor niets een irrationeel getal.

Afijn, geen zorgen voor de dag van morgen. Eerst dit hoofdstuk afwerken, dan verder ... dit seizoen lossen we het met plastic op ... vermoed ik zo ... komend najaar zien we wel weer ...

Deel 1 over de koude bak leest u hier; voor deel 3 klikt u hier ...

Geen opmerkingen: