Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu zestien seizoenen onderweg, sinds mei 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen onderwerpen aan de orde die van belang zijn voor de biologische teelt.

zondag 16 oktober 2011

voortgang week 41

Afgelopen week de eerste broeitunnel geplaatst. Op die manier kunnen we nog lang salades eten: kropsla (eind november, begin december), veldsla en winterpostelein.

E12, broeitunnel in aanbouw. De paaltjes in het midden zijn heel belangrijk ! Ze voorkomen dat de boel inzakt als er sneeuw valt. Ja, al doende leert men.

Veldsla en Winterpostelein kunnen enige vorst goed verdragen. De winterpostelein heeft wel de neiging om roodbruin te verkleuren. Maar de smaak blijft goed.
De groei gaat er natuurlijk uit. Met een tunnel hou je de gewassen langer aan de praat. En zo sukkelen we gezond en vers de winter door . . .

De tunnel staat . . . . . de bogen, buitenlangs, zorgen ervoor dat de wind minder gauw vat . . . 
. . . . krijgt op het plastic. Want de noordwesten wind kan door de Duivenvoordse polder flink aantrekken. (Op de voorgrond een heel bed veldsla, E10).

O ja, het is ook erg handig om aan beide zijkanten van het plastic een lat in te rollen. Op die manier kan de tunnel gemakkelijker opengemaakt worden, ook als het waait.

Dit jaar hoop ik dan eindelijk een 'koude bak' te plaatsen. Maar daar heb ik het nog wel over. En op de blog zal ik meer berichten over groententelen. De core business van de Groentenhof !

Geen opmerkingen: