Welkom op de Groentenhof

De Groentenhof is nu zeventien seizoenen onderweg, sinds mei 2007. De blog vertelt over het reilen en zeilen, wel en wee. Er komen onderwerpen aan de orde die van belang zijn voor de biologische teelt.

zondag 25 maart 2012

kweektunnel (2)

Met enige trots laat ik de kieming van de eerste zomerwortelen in de kweektunnel zien. Op 3 maart zijn de worteltjes gezaaid, dat geldt ook voor de radijs. De foto's zijn gemaakt op zaterdag 24 maart.

Midden, 4 rijen zomerwortelen, Nantes 2. Een ragfijne verdeling. Schitterend ! 
Aan weerszijden radijs, Cherry Belle.

Het zou nog wat 'dunner' kunnen. Er is nu al 40% meer meters gezaaid dan op het pakje wordt aanbevolen. De kieming is deze keer dan ook optimaal. Voor de technische details leest u nog even: voortgang week 9 (2012).

Heel belangrijk bij dit alles is dat u het mengsel van zand en wortelzaad minstens twee keer in de rij uitzaait. De kans op een gelijkmatige verdeling neemt daardoor aanzienlijk toe.

Kropje malse sla (Twellose Gele), dat ziet u. De sla is eind september 2011 gezaaid. 
Rechts gekiemde slaplantjes. 

Eind maart, begin april worden de slaplantjes buiten uitgeplant. Op de Groentenhof kweek ik al het plantgoed zelf op. Het 'waarom' vertel ik u nog. Want waarom zou je moeilijk doen als het makkelijk kan?

In het midden twee kiemplantjes van rode bietjes, Egyptische Platronde.

De overige kiemen zijn onkruiden. Deze zijn inmiddels gewied. Het is maar dat u het weet.

Meer info? Lees dan ook kweektunnel (1) en kweektunnel (3)

Geen opmerkingen: